Pardous
 

 


 


 


 


 


 

 

  Pardous - Het trio 

Krekkelstadsprins Pardous oftewel Jan Marc ter Steege

 Jan Marc is 38 jaar en pappa van twee schatten van kinderen Iris (3) en Hugo (5).

Bij dit trio hoort natuurlijk ook een mamma en dat is Judith (31).

Tijdens de Jokeravond 1998, waarbij mijn schoonvader Ton Teunissen werd opgenomen in dit genootschap heb ik mijn huidige vrouw ontmoet. 

Na mijn geboorte in Amsterdam kwam ik al snel met mijn ouders in Boekelo te wonen.(Soalt Lake City) Bij de Soaltkloetn’s  heb ik mijn eerste ervaringen in het carnaval op mogen doen door mee te mogen doen aan de Boekelo avonden. Vele acts op de planken gezet en heel veel lol gehad, bij deze altijd tot in de puntjes geregelde en uitverkochte avonden. 

Toen ik een keer in mocht vallen als drummer bij de Hof Kapel van een Enschedese Stadsprins Hans Gerards  vond ik dit zo gezellig, dat ik nooit meer weg ben gegaan bij de klotterbokskapel.

In die tijd deden de klotterboksen nog de deur dicht bij Poort.

Nog steeds draag ik de rood met gele  Kiel tijdens Carnaval het liefst.

(staat alleen zo gek wanneer je 2 secretarissen in smoking naast je hebt staan.)

Drie jaar Rv11 EKV waar ik als Hofnar de taak op me nam om dwars tegen het protocol feest te maken. 

Bij de EKV verricht ik verder hand en span diensten bij de Galacommissie en help mee om de 11e  van de 11e  er iets leuks van te maken samen met Rv11 en AC/WBC.

Kortom een carnavalshart zo groot als de Reus in het sprookje van klein Duimpje.  

Wat doet ZDH Prins Pardous voor de kost? Gewoon werken als verkoper bij Modehuis Nietsch aan de deurningerstraat in Enschede en verder goed op de centjes passen. 

Wat is Carnaval voor ZDH Prins Pardous? Mensen blij maken en het verzamelen van mooie momenten.(geleent van Paul TT)

Naast dit drukke carnavalsbestaan probeer ik nog tijd vrij te maken om  squash te spelen en om te tennissen. Als je dan alles hebt gehad zijn daar weer mijn kinderen die ik ook als hobby beschouw en via hen kom je weer snel uit bij sprookjes…..en die lees ik elke dag…..voor.

 Want: “wiej geleuft nog in sprookjes”

 Met carnavaleske groet en een 3 werf alaaf

Krekkelstadsprins Pardous
Pa-Laaf oftewel Paul Punte

 
Paul is 49 jaar; en vader van sander 19 en linda 21 jaar.
Hij is al 26 jaar getrouwd met Nanja Geurtsen, dochter van het oudste E.K.V. lid.
Na de middelbare detailhandelschool is hij naar de slagervakschool gegaan. (slagerszoon) en daarna heeft hij het drogistenvakdiploma gehaald.
Nu runt hij samen met zijn vrouw 2 drogisterijen, in Oldenzaal en Deventer.
Paul is een Klötterboks van het 1e uur en samen met Rob en Rini oprichter van de leukeleu.
In 1995 verhuist hij naar Oldenzaal en daar wordt hij lid van de Oelewappers. Als oud Enschedeer trekt de EKV toch meer, zodat hij weer lid is geworden bij onze vereniging. Nu loopt hij alweer 3 jaar mee met de raad van 11.
Om de drukke carnavals dagen vol te houden, blijft hij fit met tennis en fitnes. Buiten het carnaval heeft hij als hobby´s werken in de winkel?!?, motorrijden en rijden in de jeep.

A-Laaf oftewel Arnout Wekking

Arnout is 25 en verdient de centjes voor het carnaval in het Medisch Spectrum Twente, als operatie-assistent. Ook hij heeft het carnaval in het bloed. Dit is hem van huis uit meegegeven door zijn ouders (lid Raadsheren), die hem op jonge leeftijd lid maken bij de mini´s EKV. Na in 1994 mini secretaris te zijn geweest van miniprins Maurice, mag hij het jaar erop zelf de mini´s aanvoeren als Miniprins. Zijn moto luide toen: wie´j goat ait veurop. Na de Oonderboksen houdt hij dit motto nog steeds hoog in nu alweer zijn 4e jaar als voorzitter van de Klötterboksen. Arnout woont semi-samen met Lisanne. Lisanne is een 21jarige Almelose, die buiten een dagje Oldenzaal om, nooit eerder intensief met het carnaval te maken heeft gehad. Tot nu toe vindt ze het heel erg leuk. Arnout heeft naast carnaval, fc Twente en Uitgaan als grote hobby´s.