Het Trio stelt zich voor:

Krekkelstadsprins Eric (Silder)

Eric is 40 jaar en getrouwd met Brigit (37) en samen hebben ze twee kinderen Anouk (6) en Toon (5).

Sinds Eric in 1984 adjudant was van een jeugdvereniging in Glanerbrug is hij besmet met het carnavals-virus. In 1985 werd hij lid van het Grensgrut waar hij zich vanaf de eerste dag vol overgave stortte op het carnavals-leven binnen de Grenskeerlkes. Nagenoeg geen enkele Gala avond werd overgeslagen: een Gala-avond zonder dat hij actief mee acteerde was voor zijn gevoel geen geslaagde avond. Na een jaar in de technische commissie te hebben meegedraaid volgde in 1991 de overstap naar de Raad van Elf waar hij tot september 2007 deel uit maakte.

Eric en Brigit zijn de trotse eigenaren van Thuis & Trend in Losser, een winkel waarvan het uitgebreide assortiment gericht is op het koken, tafelen en sfeer in huis.

Naast het Carnaval heeft Eric als grootste hobby zijn werkzaamheden als Actieve Reservist bij het 603 squadron van de Koninklijke Luchtmacht. Hier vervult hij een logistieke functie en is regelmatig als baancommandant op de diverse schietbanen door heel Nederland te vinden.

Zijn motto WIE ZEET ZE VLEEG’N is ontstaan in de jaren toen hij als beroeps militair in de functie van gevechtsleider ‘radar-werk’ verrichte en alle vliegtuigen in het Nederlandse luchtruim zag vliegen.

 


Secretaris Roy van der Meij


Roy is 32 jaar en zijn steun en toeverlaat is Nadia wekking(22).
Sinds dat zijn pa prins van de Blusmennekes is geweest (1987), loopt hij al mee in carnavalsland.
Na een paar jaar lid te ziin geweest bij de Raad van Elf van de Blusmenneks en de Klótterboksen is hij in 2000 lid geworden van de Raad van Elf van de EKV .

Roy en zijn broer Bas zijn de gekke Auto- en Bandenspecialisten aan de Rembrandtlaan in Enschede.

Naast de carnaval is de autosport en de oldtimer rally zijn grootste hobby’s.

Toen Roy wiegerink in sept 2007 hem vroeg om secretaris te worden, was het niet zo moeilijk om ja te zeggen.

Secretaris Roy Wiegerink

Roy is 39 jaar jong en carnavalist in hart en nieren.
Zijn CV op carnavalsgebied is er een die er zijn mag; in 1982 werd hij Mini-Prins van de D.Douwers en een jaar later Secretaris van de Mini-Stadsprins van de EKV. In 1998 werd hij Prins bij de D.Douwers waarna hij in 2001 overstapte naar de EKV en daar in de Raad van Elf zijn steentje bijdroeg. In 2005 werd hij gevraagd om het Krekkelstadse Narrenvolk aan te voeren als hoogheid van Krekkelstad; deze kans greep hij met beide handen aan en heeft er als Krekkelstadsprins Roy een onvergetelijk jaar aan overgehouden.

Roy heeft met zijn Zuivelhoeve aan de Kerkstraat in Losser een kaasspeciaalzaak waar hij ontelbare soorten kaas en noten verkoopt en mag zich daar de buurman van Krekkelstadsprins Eric noemen.
De hobby’s van Roy zijn vanzelfsprekend het vieren van Carnaval, uitgaan en het genieten van een lekkere grote sigaar.