Het trio stelt zich voor

KREKKELSTADSPRINS NOBEL EN ZIJN SECRETARRISEN SPIJKER EN ROVER

ENSCHEDE - Onder het motto 'Wie'j hebt met iedereen een band' is voor Krekkelstadsprins Nobel en zijn secretarissen Spijker en Rover het carnavalseizoen alvast begonnen. "Voor veel mensen bestaat carnaval uit de drie dolle dagen, voor ons is het veel meer. Dat je mensen een lach kunt bezorgen, daar doe je het voor", aldus Stadsprins Nobel en secretaris Rover.

Krekkelstadsprins Nobel ( Roy van der Meij)

Nobel heet in het dagelijks leven Roy van der Meij,. "Sinds mijn vader in 1987 prins werd van de carnavalsvereniging van de brandweer, ben ik in het carnaval gegroeid. Al negen jaar loop ik als lid van de Raad van Elf achter de stadsprins aan. Twee jaar geleden was ik secretaris van de toenmalige stadsprins Roy. Veel mensen zeiden ook: 'jouw tijd komt nog wel'. En nu is het dan zover. Voor een carnavalist in Enschede is dit het ultieme, een enorme eer. Toen ik gevraagd werd, moest ik het nog wel overleggen met mijn vriendin Nadia Wekking. Gelukkig staat zij er achter. Dat is nodig, want ook de vrouwen verzetten veel werk."
Roy heeft vervolgens zelf zijn secretarissen uitgezocht. "In de eerste plaats mijn beste vriend Marco van Voort (Spijker). En ik wilde iemand die creatief veel kan. Zo ben ik bij Paul ten Thij (Rover) terecht gekomen. Roy: "Ik heb voor de naam Nobel gekozen omdat ik het in de eerste plaats een eer vind om stadsprins te zijn. En het verwijst naar hotel Nobel op Ameland waar we als carnavalisten al tien jaar komen. Mijn secretaris Spijker heet zo vanwege het automerk en omdat ie een metselaar is. Rover is natuurlijk ook een automerk en verwijst tevens naar iemand die alles bij elkaar ritselt. Paul dus!" Als motto is gekozen voor 'Wie'j hebt met iedereen een band'. "In de speciaal ontworpen medaille zie je dan ook een auto met forse banden. Ik ben zelf automonteur, gespecialiseerd in autobanden, samen met mijn broer Bas run ik sinds 3 jaar Gebr. Van der Meij aan de Rembrandlaan 56a. Maar vooral willen we duidelijk maken dat carnaval voor iedereen is. We hebben een goede band met alle carnavalsverenigingen, in en buiten Krekkelstad. Wat ik speciaal vind is het carnaval dat we vieren in bejaardenhuizen, het Roessingh, het Achtervoort en dergelijke. Naast het carnavalvieren heeft Roy darten en de autosport als hobby. Darten gebeurd wekelijks in competitieverband bij café de Toekomst.

Secretaris Spijker ( Marco van Voorts)

Spijker heet in het dagelijks leven Marco van Voorts. “Ik ben secretaris geweest toen mijn vader prins was bij de KCT, en later ben ik zelf prins geworden bij mijn voetbalvereniging Richtersbleek” hiermee geeft Marco duidelijk aan dat hij gek is op carnaval vieren. Hij is sinds jaren lid van de jongeren vereniging de Klotterboksen van de EKV. Marco: “hier heb ik mijn vriendin Desire leren kennen, we wonen samen met onze twee kinderen Jordy en Lizzy”. Marco vond het direct een eer om secretaris te worden. “het is toch geweldig dat mensen je geschikt vinden om deze taak op je te nemen, en met Roy kan het alleen maar een feest worden!” Marco is in het dagelijks leven metselaar bij het bedrijf Timmerman. Daarnaast is hij keeper van het vijfde elftal bij voetbalvereniging Richterbleek. Ook is hij een trotse vader. Marco: “mijn zoon zit in de miniraad van elf van de EKV en mijn dochter zit al bij de dansmarietjes”. Deze zullen we dan ook vaak mee nemen naar het kindercarnaval van de verschillende verenigingen.

Secretaris Rover ( Paul Ten Thij)

Rover is in het dagelijks leven Paul ten Thij. Toen hij gevraagd werd als secretaris moest hij daar even over nadenken. “ik wist op dat moment nog niet wie de stadsprins zou worden. Maar ook mijn vrouw stond erachter. Ik heb de tijd om de stadsprins in alles te ondersteunen. En dat Roy de stadsprins is, is natuurlijk helemaal goed!" Paul vind het sociale carnaval erg belangrijk " Paul: " Ik denk ook aan Huize Mienke in Boekelo, waar we een prachtig carnaval neerzetten voor verstandelijk gehandicapte mensen. Dat is zo geweldig. Een maand later praten ze er nog over. Om die mensen een mooi feest te geven, daar doe je het voor! Waar het bij carnaval omgaat is dat je gewoon gezellig feest kan vieren. Even lekker ontspannen en vooral je zorgen thuis laten." Paul heet het carnavalsbloed van zijn vader mee gekregen die al eens stadsprins is geweest. Hij zet zich op dit moment in voor de vriendenclub van de EKV en de AC/WBC (de activiteiten en wagenbouwcommissie), daarnaast is hij nog een Fossiel van de Klotterboksen.

Enschede kent een hele mooie optocht, maar het feest zelf wordt vooral in de verschillende residenties gevierd. "Ik vind het jammer dat de horeca in Enschede niet achter carnaval staat en het zelfs uit de binnenstad weert. We hebben met de Oude Markt zo'n mooi plein. Met Sinterklaas, Kerst en Pasen is het centrum mooi versierd, waarom kan dat met carnaval niet?", stelt Roy. Maar dat weerhoudt Nobel, Spijker en Rover niet om volop te genieten van het carnavalsseizoen, dat voor hen vorige week, op de elfde van de elfde, is begonnen. Het feest mondt uit in de dolle dagen zelf, van 13 tot en met 16 februari